Salarisindicatie opticien

  • Marijke

    Beste allemaal,

    22 januari heb ik een sollicitatiegesprek bij een opticien. Ik heb al opgezocht dat het om een “goed” salaris gaat. Het is voor mij nog niet echt duidelijk om wat voor een functie het gaat. Leerling opticien of verkoopmedewerker.

    Daarom zoek ik voor beide een salarisindicatie en wat is het maximale dat ik kan verwachten.

    Ik ben een vrouw, 23 jaar. Ik heb 5 jaar werkervaring in de detailhandel, niet in optiek.

    Indien er meer informatie nodig is, hoor ik dit graag.

    Groet,

    Marijke

  • yoyoyow

    Denk dat je rond de 1000-1200 netto moet denken.

    Meer dan dat zou ik niet verwachten, krijg je meer, gelijk doen :)

  • Frank van Apeldoorn

    Zoals als al eerder werd verteld, je kunt niet veel van verwachten,omdaat je optiek ervaring hebt. licht er ook waar je dat gesprek hebt, particulier of keten!

    Maar omdar je 23 bent kan je minimaal het minimum verwachten en dat is zo'n 1390,- bruto. dat is zo'n 1100,- a 1200,- netto.

    Als je een aantal jaren ervaring hebt en een diploma praat je dan hele andere bedragen.

    Succes,

    Frank

  • eddy

    beste mensen,

    Ik ben 32 jaar en ik heb al 2 jaar werk ervaring in de optiek. heb net mijn opleiding afgerond en ik wil wat weten dat ik welke salaris er verwachten moet??

  • John

    Hallo Eddy,

    Ik wil je best een kijkje in de keuken geven en je de salarisindicaties van opticien, contactlensspecialist en filiaalmanager mededelen

    als je me een mailtje stuurt… Misschien heb ik ook nog wel een leuke baan voor je…

    Groeten,

    John

  • Andre

    Dat wordt lachen. Ga je met een uitdraai van deze discussielijst naar je baas, krijg je er ineens 1000 euro bij. Heb je wel het gevoel dat je al die tijd ben belazerd. De relatie met je baas komt nooit meer goed.

    Het salaris hangt af van de vraag en aanbod. Omgeving Amsterdam geen opticien te krijgen, dus hoge salarissen. Ook de kosten van het levensonderhoudt moet je meetellen. Voor 300.000 euro koop je in het oosten van het land een vrijstaand huis met een weiland eromheen. Voor hetzelfde geld koop je in de randstad een drie kamer appartement.

    Ooit wel eens erover gedacht om te franchisen? Een basissalaris van circa 4000 euro plus 50% van de winst van jouw winkel. Relatief weinig opstartkosten. Ondersteuning vanuit het moederbedrijf in management. Marketing wordt voor je gedaan. Je krijgt de hoogste bonuskorting van leveranciers, etc.

  • Hoss

    Heya

    Interessant onderwerp aangezien ik net een maandje mijn diploma opzak heb.

    Ben nu 2jr werkzaam in de optiek, waarvan 1 jaar als assistent en ben net dus bevorderd tot opticien. Alleen viel het daarbij aangeboden salaris vies tegen.

    Ben 28jr en kom uit Den Haag, werk bij 1 van de grotere ketens (je moet ergens beginnen, wil zeker de komende jaren de overstap naar een particulier maken, omdat ik nu een hoop technische ontwikkelingen misloop…). Ze hebben me nu op 1800bruto op 38uur gezet….is dit nou normaal of word ik afgezet?

    grtz

  • ilold@hotmail.com

    Afzetten doen ze alleen bij de particulier ! Don't forget about that…….

  • Kirsten

    Hallo allemaal,

    Ik ben al enige tijd op zoek naar een baan als leerling opticien. Helaas zullen zij nooit vacatures plaatsen. Ik heb er nu eindelijk na 2 jaar 1 gevonden, helaas nog geen reactie. Ik ben wel benieuwd wat ik kan gaan verwachten qua salaris.

    Ik ben 20 jaar, heb een Schoevers-diploma niveau 3, en 3 jaar ervaring als receptioniste/administratiefmedwerkster en 2 jaar ervaring in de detailhandel.

    Kan iemand mij misschien verder helpen?

    Alvast bedankt!!

    Kirsten

  • Google

    Minimumloon detailhandel.

    Even google gebruiken en je weet het.

    Dat kun je verwachten.

    Mocht het meer zijn dan is het boven verwachting.