Wennen aan vormvaste lenzen

  • Cora

    Dat je er aan moet wennen is mij nu duidelijk. Maar dat het zo wennen was, heb ik nooit van durven dromen. Ik vind het een hel, echt een ware hel.

    Dat er tegen me wordt gezegd “harde lenzen met het draagcomfort van zachte lenzen” geloof ik helemaal niks van. Ik heb de Daytime Z lens van N.K.L. pas een paar maanden op de markt. Van mij mogen ze deze lens nu al van de markt afhalen :D

    Het kan ook zijn dat ik te veel verwachtingen had. Ik had zachte half jaar lenzen. Die voelde je nagenoeg niet. Heb ook geen wenperikelen gehad. Nu stop ik en harde lens in mijn oog en dan begint het…..

    Lijkt wel of mijn ooglid van binnen open ligt, ogen zijn rood. Ik heb ze nu drie dagen in gehad en nu begint het soms alsof het lijkt of ik er eentje kwijt ben. Maar over de hele dag gemeten heb ik meer pijn en last dan niet.

    Hoe lang gaat dit nog duren?? Hoe lang loop ik nog met ogen die aanvoelen alsof ze uit mijn kassen willen springen? Wie kan mij een beetje goede hoop aanbieden?

    Dank U dat ik even mocht klagen over deze “comfortabele lens” :D

  • David

    Dergelijke klachten zijn niet normaal. Terug naar de winkel en laat een en ander controleren. Waar heb je de lenzen aangeschaft?

  • Frits

    Hans Anders zeker !!

    Oh nee daar hebben/kunnen ze geen vormstabiele lenzen

  • Cora

    Bij Het huis. Menner heeft er nog naar gekeken toen ze tien minuutjes inzaten en volgens hem zaten ze goed. Ze zitten ook goed op mijn iris maar ze zitten niet comfortabel. En dat voor een lens waar geen wenningsperiode voor nodig is. Als ik druppel dan voel ik een paar minuten helemaal niks, gaat er een wereld voor me open, én goed kunnen zien én zonder pijn. Echt pijn kan je het niet echt noemen maar vooral heel erg irritant. Ik heb ze vandaag 4 uurtjes in kunnen houden, daarna mesten ze echt uit mijn ogen…

    Misschien is het wel een kwestie van wennen of ik had te hoge verwachtingen op comfort gebied…

  • Frits

    Even zonder gekheid.

    Vormstabiele lenzen zul je altijd voelen. Je moet inderdaad wennen daaraan,het mag natuurlijk geen pijn doen !!

    De lenzen die je aangemeten hebt gekregen zijn op dit moment voor veel mensen zo'n beetje de beste die er zijn.

    Je moet alleen het comfort niet vergelijken met zachte lenzen,dat gaat gewoon niet.

    De draagduur van vormstabiele lenzen moet je rustig op bouwen,en dus zeker niet te snel hele dagen willen dragen. De 1e week tot 2 weken is gewoon vervelend. Je moet wel verbetering merken natuurlijk. Na die 2 weken moet je ze hele dagen in kunnen hebben. De eerste echte controle na 3 wkn zegt vaak of het gaat lukken ja of nee.

    Dus heb nog ff geduld en probeer door te zetten,als het echt niet gaat ga dan terug naar je contactlensspecialist, misschien zit ie toch niet helemaal OK of probeer eens een andere inzet vloeistof.

    Suc6

  • Cora

    Hans Anders kon me niet eens aan lenzen helpen. Goeie he? :D

    Daar gaan ze maar tot een cilinder van 1.50 en de mijne is veel hoger…

  • Cora

    Kijk daar kan je wat mee. Mij werd verteld dat er geen periode aanzat. Ik zou ze meteen de gehele dag inkunnen. Dat gaat dus niet. Ik moet ze uit doen en meteen voor een paar uur mijn ogen sluiten. Met mijn ogen is verder niks mis als ze uit zijn dus het is puur de lens die vervelend doet.

    Ik ga het eens opbouwen. bedankt voor je duidelijke uitleg!

  • Traffic1326

    Cora

    Je vertelde dat de cylinder in je ogen groter is dan 1.5. Hoe groot is hij ongeveer??

    Als hij in de richting loopt van C-2.5 , dan kan het best zijn dat Torische harde lenzen prettiger zitten. Deze zijn er ook in Daytime. Wat Frits vertelde is helemaal waar, geef het de tijd en loop niet te hard van stapel. Wat je ondertussen al wel gemerkt hebt( waarschijnlijk) is dat je al veel scherper ziet dan met de zachte lenzen. Kijk , en dat is al meegenomen !!

    Gr Traffic

  • miki

    beste cora,

    aan daytime wennen hoort niet met zoveel ellende gepaard te gaan als bij jou het geval is.

    ten eerste: is de passing goed. ik begrijp dat je een wat hogere cylinder hebt, dan is er een torisch lens nodig. is de passing daarvan goed gecontroleerd?

    ten tweede: de diameter van de lens kan aan de grote kant zijn.

    de daytime lens heeft een grotere diameter dan een conventionele lens, waardoor hij, in combinatie met zijn andere kenmerken, comfortabeler is.

    als jouw hoornvliesdiameter echter kleiner is dan gemiddeld, kan hij te groot zijn voor jou, wat zeer oncomfortabel is. dat moet gecontroleerd worden.

    ten derde: de vloeistof die je gebruikt: in eerste instantie wordt bij de daytime een alles in één vloeistof geadviseerd. bij deze vloeistof kunnen eerder allergische reacties optreden. in dat geval kan je de lenzen wel reinigen met de geadviseerde vloeistof, daarna afspoelen met water, goed droogmaken en bewaren en inzetten met total-care inzetvloeistof.

    je moet in ieder geval niet zo blijven doorlopen; ga terug naar je contactlensspecialist of ga naar een andere voor een second opinion.

    succes ermee!

  • Adriaan

    Dat is lachen. Hans Anders en het Huis is één bedrijf. En als je bij een “eigen” winkel van Hans Anders bent geweest, ook met hetzelfde niveau personeel. De lensaanpassers hebben een 10 daagse cursus gevolgd in Gorinchem.

    Een reguliere opleiding duurt 2 jaar (=80 maandagen).

    Kijk op http://www.anvc.nl/apps/an-ledenzoeker/index.cfm?4,68,12,capp& of er een gediplomeerde contactlensspecialist werkt.